Медицински силикон

 

За производството на силиконовите гръдни импланти BellaGel се използва висококачествен медицински силикон от Applied Silicone Corp., одобрен от Американската агенция за контрол на храните и лекарсрвата FDA.

Предимства:

 - Силно биосъвместим: минимална тъканна реакция;
 - Водоотблъскващ;
 - Стабилен при висока температура;

 - Не се разгражда от телесните тъкани и течности;

 - Не се разгражда от кислород, озон,

  или ултравиолетови лъчи;

 - Неканцерогенен.

 

BellaGel получава СЕ сертификат за продажба на Европейския пазар през 2008 година.

 

                                 

Високо кохезивен гел

 

Гелът във всеки силиконов имплант BellaGel има така наречената "памет", което означава, че дори след като е притиснат или манипулиран, имплантът се връща към първоначалната си форма.

Запазва формата си дори и след като се среже

наполовина.

 

Няма изтичане на гел след разкъсване.

 

Специалната технология за изработване на пача свързва компонентите на импланта с еднаква сила на якост, като елиминира всички слаби места.

Здрава 6-слойна обвивка

 

Обвивката на импланта има способността да се разтяга и да се възстановява бързо. Също така има достатъчна здравина при силен натиск. Текстурираните импланти имат 6 външни слоя, гладките имат 5 слоя. 

Безoпастност

 

- Силиконовите гръдни импланти BellaGel са преминали повече от 20 вида физически и химически тестове, за да докаже, че са безопасни.

- Те се компресират до 80% от размера 2 милиона пъти (т.е. 3 пъти в секунда, 24 часа на ден, в продължение на една седмица).

- Проучванията показват, че тя превишава стандартите на ЕС и САЩ.

- Всички импланти се тестват за устойчивост и здравина, като се подлагат на екстремна сила. Издържат при натиск от над 500 кг.